Tenn lys i et vanskelig liv

Når du støtter vårt arbeid kan vi være til stede og gi håp og verdighet. Din støtte tenner lys i menneskers liv.

Hvordan ville du taklet å være langt hjemmefra under en personlig krise? Akkurat nå opplever mange nordmenn i utlandet dette.

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her

Det er fortsatt nordmenn i utlandet som trenger at noen er til stede langt hjemmefra.

For litt over et år siden fikk jeg en telefon fra en bekymret mamma. Hun fortalte at sønnen Sondre bodde i Berlin, der jeg er sjømannsprest. De hadde et godt forhold, men nå hadde han kuttet all kontakt med foreldrene og de var redde for at han hadde begynt å ruse seg. Vi lovte å gjøre det vi kunne for å finne ham.

Sondre ventet på en utstrakt hånd

Vi fant frem til adressen og ringte på - litt nervøse. Ville han åpne? Hvordan ville han reagere på at helt fremmede oppsøkte han på vegne av dem han tydeligvis ikke hadde ønsket å bli funnet av? Sønnen viste seg å være hjemme og han takket for hilsener og bekymringsmeldinger fra de der hjemme. Det viste seg også at vårt besøk skulle bli avgjørende for at han selv forsto at han trengte hjelp. Noen uker senere fikk vi, sammen med en frivillig fra kirken som selv har rusbakgrunn, hjulpet ham med hjemreise til Norge. Der ventet mamma og pappa og frivillig rusbehandling. Den kvelden fikk jeg en melding fra en takknemlig mor.

Flere trenger hjelp langt hjemmefra

Denne julen tenner jeg et lys for Sondre, og håper at han skal få ytterligere nye krefter til å kjempe kampen som han fortsatt står i om å finne tilbake til seg selv og sin egen verdighet. Sondre fikk hjelpen han trengte for å vende hjem til en ny start, men det er mange flere som ham, som trenger at noen er til stede og kan hjelpe i en vanskelig periode av livet, langt hjemmefra.

Sjømannsprest i Berlin, Kristin Heskje

Mennesker sliter med sine livsutfordringer, og pandemien forsterker det vanskelige og sårbare.

Akkurat nå kan du gi din støtte til et menneske som er ensom, er syk eller har et vanskelig liv. Med din gave kan Sjømannskirken være til stede å gi håp og verdighet til mennesker som er i en sårbar livssituasjon.

Du som gir en gave, gjør en forskjell i menneskers liv.

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her
Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info