Bryllup

Viktig info om å gifte seg i Thailand.

Vi er svært glade for at mange ønsker å komme til Thailand - smilets land - for å gifte seg. Her finner du mange eksotiske strender og fantastiske naturperler som gir en flott ramme rundt ditt bryllup, din bryllupsfest og reise.

Hvem kan vi vie?
Den norske sjømannspresten i Pattaya har anledning til å vie to norske statsborgere eller en norsk statsborger med en statsborger fra et tredje land. Vi har ikke anledning til å vie en norsk statsborger med en statsborger fra Thailand, men en nordmann med en statsborger fra et annet land enn Thailand.

Velg din dato for vielsen
Alle henvendelser om vielser MÅ sendes til sjømannspresten. Dere kan selv komme med ønske om dato, men vær gjerne tidlig ute. Vi prøver å unngå mandager.

Vær ute i god tid
Dersom man ønsker å gifte seg i Thailand, er det fint å være ute i god tid i forveien - minimum 4 uker før vigsel skal finne sted.

Viktige papirer som dere må ordne med før vigselen
Alle nødvendige papirer må være ordnet før vigselen finner sted. Dette må brudeparet selv ordne med. Du finner informasjon om dette her: Folkeregisteret på hjemstedet.Brudeparet tar selv med originalen -"Prøvingsattest/Melding om vigsel/Vigselsbok" til selve vielsen. Uten denne kan ikke vigsel skje. Vi ber om at disse papirene scannes og sendes til oss noen uker i forkant. (Dette gjelder ikke ved kirkelig velsignelse av tidligere inngåtte ekteskap.)

Innhold og liturgi ved vielser
Vielser i Thailand følger den norske kirkes vielsesliturgi
Når det gjelder eventuelt andre praktiske sider ved vigselen som for eksempel vigselsamtale og musikk, tar vi dette opp underveis fram mot vigsel. 

Hvor kan dere vie dere i Thailand?
Vi prøver å være så fleksible som mulig ved valg av sted. De mest populære stedene for vielser finner du på følgende steder:

Øst-Thailand:Pattaya/Jomtien og øyene utenfor, Koh Lahn, Koh Samet & Koh Chang.
Sør-Thailand:Phuket, Krabi og Phi Phi,Koh Samui, Koh Phangan og tilstøtende øyer.
Nord-Thailand:Chiang Mai og Chiang Rai.
Sentral Thailand:Bangkok, Hua Hin og Cha-Am.

Fotograf i Pattaya

Vi har kontakt med en norsk fortograf i Pattaya som tilbyr brudefoto. Han tilbyr: 

  • Bilder av vielser, enten i kirken eller strand.
  • Etter vilese bilder; strand/hage.
  • Et lite reisealbum og minnepenn med alle bilder i orginal format og redigert.
  • Pris for pakken: Thb. 10 000,-

Kontakt: c2cfilm@gmail.com

Hva koster det?

En vigsel i Pattaya/Jomtien koster 5600 kroner.

En vigsel i Bangkok: 7300 kroner.

I tillegg kommer reiseutgifter for presten på 3000.- Thaibaht tur/retur Pattaya - Bangkok.

For vielser andre steder i Thailand (for eksempel Phuket, Krabi, Phi Phi, Koh Samui, Chiang Mai) koster det 8500 kroner. Reisekostnader og hotell for prest kommer i tillegg.

NB: Vi må vanligvis booke og betale flybillettene i god tid før vielsen for å være sikre på at vi får plass. Dersom det blir en avbestilling av vielsen etter at vi har ordnet med flybilletter, så vil brudeparet bli ansvarlig for å dekke billettutgifter og Nok. 1000,- i administrasjons utgifter.

Mer utførlige opplysninger får dere av Sjømannskirken etter avtale om dato.

Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info