Personvernerklæring for Sjømannskirken

Behandlingsansvarlig

Generalsekretær er på vegne av Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet behandlingsansvarlig for selskapets behandling og oppbevaring av personopplysninger.

Personopplysninger som lagres

Vi lagrer og oppbevarer følgende personopplysninger om våre brukere; Navn, adresse, mobil/telefonnummer, e-post adresser der vi har samtykke, og kjønn, fødselsdato og personnummer. I tillegg til passord for «min side». Vi lagrer i tillegg adferdsmønster på vår nettside, dvs. opplysninger om hvordan brukere navigerer på siden.

Formål med behandlingen

Vi behandler og oppbevarer personopplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg relevant informasjon og takk i forbindelse med ditt bidrag via e-post, telefon, SMS og postutsendelser. Vi benytter giverhistorikk og adferdsmønster i alle kanaler for å gi deg tilpasset og relevant informasjon.

Grunnlaget for behandlingen

Informasjon om navn, adresse, telefonnummer, e-postadresser der vi har samtykke, og kjønn, fødselsdato og personnummer benyttes for å oppfylle giveravtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg relevant informasjon i forbindelse med din interesse via e-post, SMS og sosiale medier. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a).

Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss. Der du har samtykket til det benyttes giverhistorikk og adferdsmønster til å gi relevant informasjon spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk. Innhenting av personopplysninger

Vi bruker informasjonskapsler/cookies på våre nettsider for å gi deg som besøker siden best brukeropplevelse og service. Lov om elektronisk kommunikasjon krever at vi informerer våre besøkende om bruk av informasjonskapsler (cookies). Les mer om bruk av informasjonskapsler her https://sjomannskirken.no/personvern

Utlevering av opplysninger til tredjeparter

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det.

Sletting av personopplysninger

Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med dine bidrag lagres i vårt aktive giverregister i 3 år. Etter 3 år, uten aktivitet, skal giverhistorikk anonymiseres. Unntaket er store gaver, hvor en giver kan forventes at de skal bli husket hvis de skulle ønske å gi en ny gave av nyere dato. Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til
lovens krav.

Rettigheter for den registrerte Vi behandler og oppbevarer dine personopplysninger i henhold til Personvernforordning (GDPR) og ny Personopplysningslov fra mai 2018, i tillegg til endringer i markedsføringsloven fra 1.1.2018. Vi gjør deg oppmerksom på at du kan kreve innsyn i, og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det vil også være mulig å gi gaver anonymt.

Personvernombud

Sjømannskirken har ikke personvernombud. I stedet er det nedsatt en gruppe som har hovedansvaret for at organisasjonen jobber med bevissthet om GDPR

Informasjonssikkerhet

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll, samt ved kryptering av sensitive deler av avgitte opplysninger. Kontaktinformasjon Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sende skriftlig til følgende adresser:

Epost: giverservice@sjomannskirken.no

Sjømannskirken – Norsk kirke i utlandet
Strandgaten 198
Bergen

Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info