Bryllup i utlandet

Velkommen til å gifte dere i Sjømannskirken!

Slik gifter du deg i utlandet

1. Avtal tidspunkt for vielsen
    Det første dere bør gjøre, er å ta kontakt med sjømannskirken eller sjømannspresten for å avtale tidspunkt for vielse. Det er viktig å ta kontakt med den enkelte kirke så tidlig som mulig dersom dere vil ha en spesiell dato. Sjømannskirkene i Spania og i København er mest populære, så her kan det være lurt å være ute i god tid.

2. Skaff prøvingsattest
    Før ekteskap kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt.

3. Kontakt sjømannspresten for samtale
    Når folkeregisteret finner at dere oppfyller ekteskapsvilkårene, skal dere få en attest som viser at det ikke er noe til hinder for at ekteskap inngås. Denne sendes til, fakses og tas med til sjømannspresten som skal utføre vielsen. Dere avtaler så vigselssamtale og videre detaljer med sjømannspresten og planlegger bryllupsfesten på stedet.

4. Velg to vitner
    Alle må ha minst to personer som bevitner vielsen. Dersom dere ikke har med venner eller familie til sjømannskirkene, kan vi være behjelpelig med å skaffe andre vitner. Dersom dere skal ha en kirkelig velsignelse eller forbønn for borgerlig inngått ekteskap på steder der vi ikke har sjømannskirke, må dere vanligvis selv ha med vitner.

Hva koster vielsen?

Pris for vielse eller forbønn for borgerlig inngått ekteskap, er normalt 5500 norske kroner. Ta kontakt med kirken du ønsker å bruke for nærmere informasjon om lokale forhold.

Viktig! Skaff nødvendig dokumentasjon

• Før dere kan gifte dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Dette gjør dere ved å fylle ut og sende skjemaet på denne nettsiden
  • Prøvingsattesten er gyldig i fire måneder.
  • Prøvingen forutsetter egenerklæringer og forlovererklæringer.
  • Beregn minst 14 dager fra prøving til selve vielsen.
  • Gi prøvingsattesten videre til vigsler.

Her kan dere gifte dere i utlandet

• SpaniaAlbir-Villajoyosa
  • TysklandBerlin
  • SpaniaCosta del Sol
  • UAEDubai
  • Gran Canaria
  • TysklandHamburg
  • USAHouston
  • DanmarkKøbenhavn
  • SpaniaLanzarote
  • StorbritanniaLondon
  • SpaniaMallorca
  • Miami
  • USANew York
  • ThailandPattaya
  • USALos Angeles/San Pedro
  • USASan Francisco
  • SverigeStockholm
  • SpaniaTenerife
  • SpaniaTorrevieja

I alle våre kirker har dere mulighet for en kirkelig velsignelse som du kan lese mer om her.