17.mai-fering utenom det vanlige

Når vi ikke kan invitere inn til 17.mai-feiring på sjømannskirkene, drar vi ut til dem som trenger det mest. Med din støtte så kan vi besøke enda flere!

Gaver fra deg og andre givere gir håp og verdighet til mange nordmenn i utlandet som sliter med ensomhet, er syke eller har det vanskelig.

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her

 

Liv Eikenæs Royal og Kristianne Stendal Lothe ved Sjømannskirken i Pattaya pakker bilen. De setter kursen mot Otto Johansen. Han har feiret nasjonaldagen ved Sjømannskirken flere ganger, men ikke i år.

– Jeg har dårlig helse, og jeg tør ikke bli koronasyk med min dårlige pust. Derfor betyr det utrolig mye at Liv og Kristianne kommer til meg, det er stort å få feire, forteller en rørt Otto.

Otto var en av pionerdykkerne som bidro til å få fart i Norges oljeeventyr på slutten av 60-tallet. Et risikabelt arbeid på store dyp, som fikk fatale følger for flere av dem. Mange av de første nordsjødykkerne fikk senskader og store helsemessige utfordringer både psykisk og fysisk.

Det betyr utrolig mye for meg at jeg får besøk. Denne dagen kan jeg leve lenge på. Otto Johansen

Otto har i en årrekke vært sterkt engasjert i arbeidet med å hjelpe pionerdykkerne til et bedre liv, men nå er det han selv som trenger en utstrakt hånd, langt hjemmefra.

– Fellesskapet, kjærligheten og tryggheten jeg kjenner når jeg treffer folkene fra sjømannskirken er en god følelse, forteller Otto.

17. mai-kake, sveler og jordbær bæres ut bilen og inn på bordet. Sløyfen er på og selskapet stemmer i på «Gud signe vårt dyre fedreland». Det blir en verdig og god stund.

– Det er en glede å kunne gjøre noe litt ekstra for Otto, han er en evig optimist tross utfordringer og vi er glade for å kunne være til stede for ham, forteller Liv.

Otto er en av mange som gleder seg over å få besøk av Sjømannskirken opp mot 17. mai. Vi ønsker å dra ut til enda flere, verden over!

Hjelp fra mennesker som deg gjør at vi kan besøke nordmenn som er ensomme eller alene, er på sykehus eller bor langt unna sjømannskirken. Men ditt bidrag kan vi gjøre en forskjell for dem som trenger en dag å leve lenge på. En dag med glede og prat om noen annet enn pandemi og ensomhet.

Gi en gave i dag så flere enn Otto kan få besøk.

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her
Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info