Ingen skal måtte være alene i julen!

Ensomheten kan være tung og vond å bære – spesielt i julen. Da er vi her og kan være den familien mange ensomme savner.

Gaver fra deg og andre givere bidrar til at vi kan invitere inn til julefeiring. Spesielt til dem som er ensomme eller har et vanskelig liv.

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her

 

«Når nettene blir lange», synger vi i en av våre kjente og kjære julesanger. For noen blir julenettene altfor lange, fordi vi sårt savner noen å være sammen med.

Julehøytid på godt og vondt

Julehøytiden forbindes med dufter av den deilige maten og den gode summelyden av familien samlet rundt bordet. Juletre med masse gaver, storslått middag og glede og forventning som nesten er til å ta og føle på. Da er det ekstra tungt når ens eget liv ser helt annerledes ut.

Erna har fått kjenne hva det vil si å stå utenfor

Jeg møter mange mennesker som har følt på et slikt utenforskap, og jeg vet hvor mye det betyr å ha et sted å komme til under julehøytiden.

En av våre flotte frivillige i Sjømannskirken på Gran Canaria er Erna. Hun har hatt et tøft liv der hun virkelig har fått kjenne på hva det vil si å stå utenfor. - Jeg vokste opp på barnehjem og i fosterhjem, og har ikke egen familie eller nære relasjoner fra barne- og ungdomsårene. Jeg har måtte klare meg selv. Da mannen min døde tidlig satte det dype spor i livet mitt. Han var nettverket mitt i Norge. Nå hadde jeg ingen og helsen var dårlig. I kalde Norge ville jeg endt opp i rullestol med verkende rygg og hofter. Kroppen føltes som den var et skjørt eggeskall, forteller Erna.

Jeg er dypt takknemlig for det felleskapet jeg har her.

Hun flyttet til Gran Canaria. Fra vanskelige barne- og ungdomsår, fikk hun gode dager med nære relasjoner her hos oss. Fra tapet av sin eneste familie – ektemannen i Norge, til å finne vennskap, felleskap og bedre helse.

Sjømannskirken er min familie

-Det var først da jeg kom til Gran Canaria at jeg fikk en familie. Her er det godt å være. Nestekjærlighet, omtanke og omsorg er en selvfølge uansett hvem du er. Jeg er dypt takknemlig for det fellesskapet jeg har her, sier Erna.

Erna har funnet sin tilhørighet. I dag er hun engasjert vaffelsteker og i løpet av året hekler hun også mange hundre hjerter som jeg tar med på sykehus og hjemmebesøk. En utrolig fin og enkel måte å vise nestekjærlighet på. 

I julen er det spesielt vondt å kjenne på det som er tungt og vanskelig i livet. Vi kan, med din hjelp, gi dem som går julen i møte med en vond følelse av å ikke høre til, et sted å komme til og en god opplevelse som de kan leve lenge på. Ingen skal måtte være alene i julen!

 

Fortalt av Diakon ved Sjømannskirken på Gran Canaria, Hanne Marie Engdal

Støtt Sjømannskirkens arbeid du også, slik at vi kan være til stede for nordmenn i utlandet som trenger omsorg og trygghet!

Støtt arbeidet vårt

kr
For å få skattefradrag for dine gaver i Norge. Les mer om skattefradrag her
Personvernerklæring Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre opplevelsen på siden så god som mulig. Ved å klikke på «Ok», samtykker du i bruken av slike teknologier. Mer info