For norske studenter i utlandet

Studerer du i utlandet? Vi har egne studentprester som tilbyr hjelp til deg som studerer i utlandet.

Studentprestetjenesten er til for norske studenter i utlandet som av ulike grunner ønsker å snakke med noen. Har du hjemlengsel, kjærlighetssorg, utfordringer med studiene eller studiestedet, føler på ensomhet, kjenner på prestasjonspresset? Uansett hvilken grunn du måtte ha kan du ta kontakt med oss.

Vi har taushetsplikt og vil gjerne ta en prat med deg når livet floker seg til. Noen ganger holder det med samtaler via telefon eller kontakt på e-post eller Messenger. Andre ganger er det kanskje best at vi kommer på besøk. Du kan også ta kontakt med oss ved sykdom og ulykker. Vi har flere ganger de siste årene opplevd katastrofer, ulykker og dødsfall som har berørt utenlandsstudenter. I slike krisesituasjoner kan vi som studentprester komme umiddelbart.

Vi kan bidra med samtaler, støtte til pårørende og andre som er berørt, debriefing etter dramatiske hendelser og minnegudstjeneste.

Sjømannskirken har tre sjømannsprester for studenter i Europa, en i Australia/New Zealand og en for studenter i USA, Canada og Mexico.

Samarbeid med ANSA

Sjømannsprestene for studenter har et utstrakt samarbeid med ANSA, organisasjonen for norske studenter i utlandet.

Når sjømannsprestenes reiser planlegges, legges gjerne besøket til arrangementer i regi av ANSA, det kan være seg landsmøter, organisasjonskurs og sammenkomster av forskjellige slag.

Diakon Håvard Osland Australia og New Zealand

Med base i Sydney, besøker vi studenter og andre i Australia, New Zealand og Bali.

Sjømannsprest Odd Inge Nord-Amerika

Sjømannsprest for studenter i Mexico, USA og Canada.

Sjømannsprest Hilde Øst-Europa

Hilde Sirnes er sjømannsprest for studenter i Latvia, Polen, Romania,Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Kroatia.

Sjømannsprest Sverre Vest-Europa

Sverre Tofte er sjømannsprest for studenter i Danmark, Sverige, Tyskland, Belgia, Nederland, Luxemburg, Spania, Portugal, Frankrike, Sveits, Østerrike og Italia.

Sjømannsprest Ingrid Storbritannia og Irland

Ingrid Ims er sjømannsprest for studenter i Storbritannia og Irland.